Program

Program

Söker du efter gemenskap? Har du funderat på vad livet egentligen handlar om? Vill du vara med och förändra världen till det bättre? I så fall är HSSM-gemenskapen något för dig. 

Vi är ett härligt gäng kristna studerande som tror att Jesus förändrar världen. HSSM (Helsingfors Svenska Studentmission r.f.) är en aktiv studentförening som samlas regelbundet i hemmen och på Cor-huset, på Unisport och på många fler ställen.   

När och var?

Vi vill i år satsa speciellt på hemgemenskaper. I en hemgemenskap ingår ofta mat, snack, bön, lovsång, bibelläsning, andakter, mm. Ta kontakt med studentarbetaren för mer information, kontaktuppgifter längre ned på sidan. Under terminen ordnar vi också samlingar varannan vecka i Andreas Kyrkan (Högbergsgatan 22). Samlingarna börjar kl.18.30 och innehåller gemenskap, lovsång, bön, undervisning, kaffe, te och smörgås. Samlingarna är en plats dit du får komma och möta Jesus tillsammans med andra som också vill lära känna honom djupare. Varmt välkommen med!

HÖSTEN 21

Kaffeutdelningar

  • varje onsdag tills vidare (så länge vädret tillåter) utanför Arcada klo 11-13

Torsdagssamlingar 

  • Kom med på våra torsdagssamlingar varannan Torsdag i Andreaskyrkan ( Högbergsgatan 22) klo 18:30. Kvällar av lovsång, tid att söka Jesus tillsammans samt att få höra en inspirerande tanke. Höstens datum: 28 Oktober, 11 November, 25 November och 9 December

Hemgemenskaper

  • Kom med i en gemenskap som delar livet mitt i veckan, en plats där du får växa som människa och följa Jesus tillsammans med andra studerande. Hör av dig till Edith för mera information ifall du vill gå med i en hemgemenskap.

Social Sports

  • Vi sportar tillsammans varannan Torsdag med nya sporter och gamla favoriter. Höstens kommande social sports datum är: 21 Oktober, 4 November, 18 November, 2 December samt 16 December

Chillkvällar 

  • Vi spelar spel tillsammans, tid att umgås och träffa nya härliga människor. Vi ordnar chillkvällar ca 1 gång i månaden. Kom med den 15.10 från 18:30 på Tavastvägen 155 A 9

AndreasHelps 

  • Vill du hänga med och tjäna vår stad? Vi är med och hjälper till på Andreas kyrkans matutdelning "AndreasHelps", möjlighet att vara med varje Torsdag. Ta kontakt med Edith ifall du vill med. 

Fest 

  • Vi ordnar regelbundet härliga fester, följ vår some (fb och insta) för att hålla dig uppdaterad

 

Alpha-kurs (våren 2022)

Håll dig uppdaterad!

Gilla gärna vår Instagram sida & Facebook-sida för att få senaste nytt från HSSM! Hittas under namnet "helsingforsstudmiss" på instagram. 

Bli medlem! 

Som medlem i din lokala studentförening visar du att du stöder det kristna studentarbetet på din ort. Som medlem i din lokala studentförening blir du också medlem i FSSM, och får det månatliga nyhetsbrevet FSSMnytt per e-post och som del av tidningen Arkki 4 ggr/år. När du avslutat dina studier eller fyllt 29 år överförs du till registret för stödmedlemmar. Kom med så blir vi fler! 

Hej! 

 

 

 

Jag heter Edith Kortekangas, och jag är din studentarbetare i Helsingfors.

Ta kontakt med mig på tel.040-2208579

eller edith.kortekangas@studentmissionen.fi

om du behöver prata med någon eller vill veta vad som händer inom HSSM. Varmt välkommen med i vår gemenskap!