Vasa Studentmission (VSM)

Söker du efter en gemenskap där du kan hitta nya vänner och upptäcka livet med Gud? Då är VSM gemenskapen för dig! Vi träffas runt omkring Vasa i hem, caféer, studieplatser och kyrkor där vi delar liv och växer i tro! Välkommen med!

Känn Gud.

Gud har en plan för ditt liv och din studietid. Han vill ge ditt liv innehåll och riktning. Han vill forma dig till den du är tänkt att vara.

Älska varann.

Vi är skapade för gemenskap. I Studentmissionen vill vi dela våra liv i hemmen, på fester och på samlingar av olika slag. När vi älskar varann smittar det av sig.

Gör skillnad.

Vår generation behöver få möta Guds kärlek. Kom och hitta din plats i Guds plan och lev ett liv som gör skillnad.

Program

Vi samlas varannan vecka för större tvåspråkiga samlingar och varannan vecka i mindre smågrupper. De gemensamma samlingarna går turvis under namnet Worship Wasa och turvis under Equip Wasa.

Worship Wasa
En måndag i månaden ordnar vi en större satsning Worship Wasa, en lovsångs betonad kväll där vi söker Gud tillsammans. Det är en kväll som det är lätt att komma med på och där vi ger mycket utrymme för tid med varandra och i Guds närvaro, välkommen med!

Equip Wasa
Equip Vasa är utrustande kvällar med undervisning kring hur vi kan stiga in i en rikare erfarenhet av ett liv med Jesus. Kvällarna är öppna för alla och är en del av Transform Equip – lärjungaskolan. Vi rekommenderar varmt att anmäla sig till coachingstracken som går mellan kvällarna för att få mest ut av processen. Läs mera på www.opko.fi/transform.

Vårens datum:

 • 15.1 Equip Wasa kl 18
 • 26-28.1 Disciple-konferensen i Helsingfors. Läs mera om konferensen på www.disciple.fi.
 • 5.2 Worship Wasa kl 18
 • 19.2 Equip Wasa kl 18
 • 4.3 Worship Wasa kl 18
 • 15.4 Equip Wasa kl 18
 • 29.4 Worship Wasa kl 18
Kvällarna ordnas i Vasa Missionskyrka, Fredsgatan 20.

Smågrupper

Våra smågrupper samlas i hem, på lunchträffar och där du är och har fokus på att uppmuntra varandra, höra från Jesus och dela en närmare gemenskap inne i veckorna.

I och med Transform Equip består smågrupperna denna vår av dessa equipgrupper. Ifall du inte har någon grupp men skulle vilja ha en är det fritt fram att höra av sig till studentarbetare Johan Myrskog.

alt=""
Kom med på vår e-postlista!

Skicka din e-postadress via blanketten här. Då får du bla kallelse till årsmöte och nyhetsbrevet FSSMnytt en gång i månaden.

Följ oss på sociala medier

Mer info

Förutom våra ‘fasta’ träffar så ordnar vi gott om mera spontana evenemang där vi ses hemma hos nån eller på stan och gör också utåtriktade satsningar där vi går och möter studeranden i nattlivet. Vi ordnar också större evenemang som Veritas Forum, fester och café-kvällar med jämna mellanrum. Följ oss på Instagram och kom med i vår WhatsApp community för att få all information.

Info & kontakt

Vasa Studentmission
(VSM)

Medarbetare

Skicka e-post enligt modellen fornamn.efternamn@studentmissionen.fi

alt=""

Johan Myrskog

 studentarbetare (Vasa)

Bli medlem

Som medlem i din lokala studentförening visar du att du stöder det kristna studentarbetet på din ort.

Som medlem i din lokala studentförening blir du också medlem i ”stora Studentmissionen”, får det månatliga nyhetsbrevet FSSMnytt per e-post och tidningen Arkki i postlådan 4 ggr/år. När du avslutat dina studier eller fyllt 29 år överförs du till registret för stödmedlemmar.

Be om en blankett av medarbetaren, fyll i den och ge den till någon i styrelsen!

Bra att veta
 1. 1
  Vem får komma med?
  Alla studerande och unga vuxna är välkomna med, oberoende av om man har en tror på Gud eller inte.
 2. 2
  Hur får jag mer info?
  Följ oss på Instagram! Skicka också din e-postadress åt studentarbetaren så får du FSSMnytt en gång i månaden!