Info

Info

 

Välkommen till Åbo Studentmission!

Åbo Studentmission (ÅSSM) är en aktiv kristen studentförening, som hör till Finlands ev. luth. Student- och Skolungdomsmission (FSSM). FSSM är i sin tur medlem i International Fellowship of Evangelical Students (IFES). IFES är världens största studentrörelse med över 350 000 medlemmar i över 150 länder. ÅSSM leds av studentarbetaren Benjamin Häggblom. 

Vad händer i Studentmissionen?

Välkommen med på bl.a. bön-och lovsångskvällar, innebandy, bruncher, fester, utflykter och gemenskapskvällar. 

Här träffas vi – kom med! 

Vi inleder läsåret med häng i Kuppisparken om vädret tillåter onsdagen 2.9 kl. 19, kom med på picknick, kubb, krocket, volleyboll och dylika aktiviteter! Vid dåligt väder träffas vi hemma hos någon och har gemenskapskväll (hemma-aftis). Welcome to town ordnas tillsammans med Metsku i Kuppisparken fredagen 11.9.2020 kl.19, välkommen med! 

Håll dig uppdaterad! 

Kolla in vår sida på facebook här: www.facebook.com/abostudmiss/

Gå också gärna in på vår Facebook-grupp för att ta reda på mer om det som är på gång i Åbo!

Få info via e-posten, beställ vårt lokala nyhetsbev via studentarbetaren.

Följ oss på Instagram, abostudmiss heter vi där, direktlänk: https://www.instagram.com/abostudmiss/?hl=sv

Bli medlem!

Som medlem i din lokala studentförening visar du att du stöder det kristna studentarbetet på din ort. Som medlem får du också det månatliga nyhetsbrevet FSSMnytt, per post eller e-post. Medlemsansökningar skickas till styrelsen, abostudmiss@gmail.com.

Åbo Studentmission är för tillfället störst i landet med över 110 medlemmar, Vasa är på andra plats med över 90 medlemmar och Helsingfors på fjärde plats med knappa 70. Kom med så blir vi fler! 

Studentarbetare

Benjamin Häggblom
+358407531239
benjamin.haggblom@studentmissionen.fi

Styrelsen 2020 består av:

Ida Granfelt, ordförande
Victoria Kotkamaa, vice ordförande
Victoria Holmberg, sekreterare
Jacob Nylund, kassör
Petra Gripenberg, socialmedie-ansvarig
Wilma Svarvar, evenemangsansvarig
Suppleant: Hanna Holmbäck, Aftis-ansvarig
Suppleant: Ellinor Nylund, Aftis-ansvarig

Är du intresserad av kristen verksamhet för studerande i Åbo? Skriv upp dig på vår e-postlista!

Mejla Benjamin på benjamin.haggblom@studentmissionen.fi om du är intresserad av att Studentmissionens verksamhet. Du kan också skicka in förslag på idéer eller program till hela styrelsen på abostudmiss@gmail.com. Medlemsansökningar skickas också till styrelsen.

Åbo svenska evangelisk-lutherska Studentmission rf är en fristående förening inom lutherska kyrkan och en studentförening vid Åbo Akademi. Vi hör till Finlands Ev. Luth. Student- och Skolungdomsmission rf (FSSM), som i sin tur är medlem i International Fellowship of Evangelical Students, IFES.