Veritas Forum om Jesu uppståndelse

Veritas Forum om Jesu uppståndelse

 

På onsdagen den 13.11 kl 16 ordnas ett Veritas Forum  på Gadolinia i Akademikvarteren i Åbo. Temat är ”Uppstod Jesus från de döda?” Där tangeras ämnen som Jesus som historisk person och evangeliernas trovärdighet. Hur kan vi veta om det verkligen hände, och vad innebär det i så fall?

Temat  diskuteras av Stefan Gustavsson och Matti Myllykoski. Gustavsson är direktor för Apologia - Kristet Center för Apologetik i Sverige, och Matti Myllykoski är docent i nytestamentlig exegetik vid Helsingfors universitet. Som moderator fungerar Sven-Olav Back, universitetslärare i exegetik vid Åbo Akademi. Diskussionen går på engelska.
Kolla in höstens Veritas Forum i Åbo här!

Hjälp till att ge eventet synlighet genom att klicka dig som intresserad eller dela det i ditt eget flöde. Bjud gärna med dina vänner och tipsa såna du känner som studerar i Åbo!

Veritas Forum arrangerar föreläsningar och samtal på universitet och högskolor. Meningen är att lyfta blicken från vardagsstudierna till de större frågorna i livet. Visionen på lång sikt är att förändra kulturen i samhället, att främja dialog, och att lyfta fram det kristna alternativet som intellektuellt hållbart på en offentlig plats i samhället.

Det första Veritas Forumet hölls 1992 på Harvard Universitet i USA, och därifrån har konceptet spritt sig till resten av USA, Europa och Asien. I Finland ordnades det första Veritas Forumet våren 2012, och arbetet koordineras av Finlands Ev.Luth. Student- och Skolungdomsmission r.f.

För mer info, kolla in Veritas Forums sida på facebook, där evenemangen sätts upp efterhand. Gilla gärna sidan och bjud med alla du känner som kunde ha intresse av Veritas forumen:
https://www.facebook.com/VeritasForumSvenskfinland/