Spännande tider - Nytt läsår!

Spännande tider - Nytt läsår!

Studentmissionen presenterar sig på Ungdomens Kyrkodagar i Karis. Lina Snickars är en av dem som står bakom bordet.

Som studerande betyder augusti ofta början på något nytt. Sommarens äventyr och program ligger bakom och ett nytt studieår väntar framför. Oberoende om det är första året eller n:te året som kör igång tror jag att lite pirr i magen hör studiestarten till. Om det dessutom innebär flytt till en ny ort, nya studiekompisar och en helt ny utbildning innebär augusti verkligen något nytt.


Samtidigt som fjärilarna fladdrar i magen får vi vila i vetskapen att vi inte är ensamma inför studieåret som kör igång. Jag tror att Gud är med och leder var och en av oss i vår vardag. Jag tror att vi får se fram emot året med ett lugn och med en förväntan, för oberoende av det kommande årets utmaningar och upplevelser lämnar Gud oss aldrig ensamma.


Förutom en gemenskap med Gud behöver vi också få ha en gemenskap med varandra. Studentmissionen är en förening som erbjuder kristen gemenskap i olika former, i hopp om att alla skall hitta någonstans där de trivs. Det kan innebära mindre hemgrupper med bibel och bön, större veckosamlingar med nya vänner eller sportevenemang där man kanske får testa på en ny sport. Beroende på lokalförening och stad ser programmen lite olika ut, men gemensamt är att vi vill att alla skall få vara med och trivas.

Själv har jag fått vara med i verksamheten i flera år redan. Både som sporadisk deltagare på veckosamlingar, och som medlem i styrelsen där jag fått vara med och fundera, planera och verkställa idéer och program. Oberoende av mina perioder har jag känt mig välkommen och mottagen på det program som ordnats. Det är en sån miljö jag hoppas att vi kan bära vidare i fortsättningen också, för att få välkomna nya människor men även för att få bygga vidare på de relationer som redan finns.


Så skall du börja studera i år eller känner du någon som skall börja studera? Eller är du redan en gamyl i studievärlden men söker en gemenskap? Kolla in vad Studentmissionen ordnar för program på din ort och kom med!

Lina Snickars,
studerande i Helsingfors