Corona kom - Vi var inte redo, men så här funkar det!

Corona kom - Vi var inte redo, men så här funkar det!

Så här såg det ut när HSSM hade gemenskapskväll med styrelsen via zoom. Foto: Kajsa Svenfelt.

 

Corona-krisen drabbade oss med full kraft just när förra FSSMnytt skickades ut, så i det numret hann jag inte göra några ändringar. (För att kolla FSSMnytt i mars, se här!)

Ändringarna efter det har varit desto fler. (För att läsa aprilnumret av FSSMnytt, se här!)

Kyrkhelgen ställdes in, och  den vängudstjänst vi hade börjat planera till slutet av maj i Kvevlax har också lagts på is. Några studerandes resa till Nederländerna fick också avbokas, vilket innebär att planeringen av Mission week i Helsingfors skjuts upp ett tag. I Holland skulle studerandena ha fått bekanta sig med hur Mission week konceptet fungerar på ett ställe där man redan provat på det några år, och kommit hem fulla av idéer och inspiration att ordna något eget. Nu är nästa chans för dem att prova på en liknande grej på hösten, när en Skepsisuke ordnas av Studentmissionen i Oslo. Vi får be att det lyckas då!

Det som också skulle ha hänt var HSSM:s utåtriktade satsning i Otnäs, men i och med att alla högskolor stängde fick den skjutas upp. Förhoppningsvis är det möjligt att röra sig bland människor till hösten och vi kan igen vara ute och prata med folk face to face.

Tills dess får vi nöja oss med virtuella träffar, och alla våra lokalföreningar har redan hunnit prova på redskapet zoom som funkar bra som plattform för interaktiva samtal. Alla styrelsemöten i lokalföreningarna samt sarbus och förbundsstyrelsen använder också det redskapet för sina möten, så efter denhär krisen kommer vi att vara bra mycket duktigare på tekniska hjälpmedel!

Lilian Lindén, ledare för svenska verksamheten