Fler svenska representanter i förbundsstyrelsen

Fler svenska representanter i förbundsstyrelsen

Ida Blomstedt och Henrik Järveläinen valdes i början av april in i förbundsstyrelsen, som är det högsta beslutande organet inom Fssm. De två unga, svenskspråkiga aktiva ser fram emot att få vara med och påverka. 

Henrik Järveläinen, varför ställde du upp?

– Fssm är en jättebra organisation och något jag vill arbeta för. Studentmissionen ska hålla fast vid sitt ursprung som är att nå studerande. Det var glädjande att se så många unga och aktiva med på mötet, verkligen jätteroligt.

Vad vill du konkret jobba för?

– Det måste finnas resurser för att ordna samlingar och att vara synliga på campus genom till exempel att dela ut kaffe. Den samhälleliga debatten genom evenemang som Veritas forum är så klart också viktig. Jag vill att Studentmissionen kanaliserar medel till det som på riktigt gör nytta.

Hur skulle du beskriva dina egna styrkor?

– Jag har erfarenhet av studentarbete och en vilja att hitta på nya metoder att nå studerande. Det finns många asylsökande som kommit till Finland och jag skulle vilja att Studentmissionen når dem.

Ida Blomstedt, varför ställde du upp?

– Jag vill vara med och påverka hur Studentmissionen leds. Jag tror jag har mycket att ge som ny kristen till en äldre organisation som Studentmissionen, tror jag kan bidra med ett annat perspektiv på kristendom.

Vad vill du konkret jobba för?

– Samarbete över språkgränserna som sträcker sig längre än bara Disciple-konferensen. jag skulle vilja nå ut till fler studerande och minska på både ”vi och ni-tänket” och gränserna inom kristendomen för vi har ändå alla samma pappa.

Vad har du för vision för samarbete?

– Att gå på varandras samlingar och få veta vad som händer på olika håll. Att styrelser emellan kunna dela vad som händer, att där skulle finnas en öppen inbjudan och att vi inte skulle vara rädda för att förlora vår språkidentitet. Se det som en styrka och rikedom.

Hela förbundsstyrelsen hittar du här.